Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@17:55:51 GMT

شیرازی ها سپاسگزاریم

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۵۶۳۷۵

شیرازی ها سپاسگزاریم

تهران - ایرنا - 31 شهریور سال 59، روزی بود که عراق حمله به ایران را آغاز کرد. روزی بود که خرمشهر و آبادان زیبا و مایه مباهات کشور توسط جنگنده های دشمن و نظامیان عراقی مورد تهاجم قرار گرفتند.

روزی که مردم در بهت آغاز جنگی بودند که هشت سال، طول کشید. عراقی ها در آن روز فقط به خرمشهر و آبادان حمله نکردند که بوشهر را هم بی نصیب از تعرضشان نگذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چه روزهایی بود آن روزها. وقتی سروکله هواپیماهایی عراقی پیدا می شد هر که هر چه دستش بود زمین می گذاشت و به جانپناهی می رفت. صدای کودکان معصوم که از ترس، جیغ می زدند و رنگ عین گچ سفید آنان را کمتر بیننده ای در آن روزها فراموش می کند.
31 شهریور بود. مردها را در پایگاه های دریایی و هوایی ارتش در بوشهر نگاه داشتند. همه مردها در آماده باش بسر می بردند. گفتند زن و بچه ها را هر جا که شد فقط به جاهای امن گسیل کنید اما خودتان نروید. فقط زن و بچه.
«فقط برو. تو را بخدا برو». این چیزی بود که پدرهای ارتشی که در آن زمان در آماده باش بسر می بردند به زنان و کودکان خود می گفتند.
در وانفسای حمله های هوایی عراقی ها به بندر بوشهر، سه زن همراه با بچه هایشان و هر کدام با یک چمدان (فقط یک چمدان) کنار جاده ایستاده بودند. شمار آنان 13 تن می شد و به التماس سوار اتوبوس ماکروس نیروی هوایی شدند. اتوبوس فقط 10صندلی خالی داشت و سه بچه ماندند بی صندلی. اما مهم نبود مهم این بود که خودشان را به تهران یا هر شهر دیگری برسانند. به جز راننده، شاگردش و یک پیرمرد که از تهران برای دیدن پسرش به بوشهر امده بود، همه در اتوبوس، زن و بچه های ارتشی ها بودند. اتوبوس ماکروس که برای ترابری پایگاه های ارتش در آن زمان کار می کرد، از نوع مسافربری نبود. این اتوبوس تا آن زمان فقط فاصله چند کیلومتری پایگاه تا شهر را پیموده بود و به همین علت ظرفیت پیمودن این همه راه تا تهران را نداشت. هزار کیلومتر به زبان راحت است.
اتوبوس بیچاره راه به راه که در جاده می رفت و نفسش بند می آمد، آنوقت راننده و شاگردش، غرولند کنان و آچار بدست به جان اتوبوس می افتادند طوری که در این خراب شدن ها و در راه ماندن های پیاپی اتوبوس، راه بوشهر - شیراز را که با اتوبوس مسافربری شاید طی چهار یا پنج ساعت می توانستند بپیمایند، 12 ساعت طول کشید.
بالاخره اتوبوس، شب هنگام به شیراز رسید. هیچ کدام از مسافران اتوبوس، هیچ آشنا و مکانی برای بیتوته در شیراز نداشتند. مانده بودند معطل. راننده می گفت: «اتوبوس نمی تواند بیشتر از این برود خراب شده است باید جایی را شب بمانیم». اما آخر کجا؟ واقعا کجا؟
فکر می کنید چه شد؟ تعدادی دانشجوی خوابگاهی در شیراز به داد مسافران جنگزده رسیدند و به راننده گفتند که خوابگاه خود را تخلیه می کنند تا زن و بچه مردم شب را در آنجا بمانند. اما نگفتند خودشان، آن شب را چگونه به صبح می رسانند.
اتوبوس به سمت خوابگاه دانشجویان هدایت شد. دانشجویان با روی گشاده پذیرای مسافران اتوبوس ماکروس شدند. پتو ها و بالش های خود را به مادران و کودکان دادند و از جیب خودشان فقط توانسته بودند تخم مرغ و نان بخرند. سفره ای رنگی رنگی در خوابگاه، پهن شد که معلوم بود از هر اتاق دانشجویی سر بر آورده است و دانشجویان به دقت سفره ها را کنار هم، کنارهم پهن کرده بودند.
شام آماده شد. یک نیم روی خوشمزه و نان گرم که تازه خریده بودند، شد شام مسافران خسته بوشهر وبچه های جنگزده که با ولع نان و نیمرو با سه شماره قورت می دادند. سعدی راست می گوید که می فرماید:
مرغ پخته به چشم مردم سیر - کمتر از برگ تره بر خوان است
آن که را دستگاه و قوت نیست - شلغم پخته، مرغ بریان است
صبح هم که شد به هر مسافری نان و پنیری دادند و یک بسته شیر سه گوش. از آنها که عکس گاو رویش درج شده بود. آن روزها مثل این روزها کسی افاده نمی کرد. کسی نمی گفت چرا شام بهتری به ما ندادید. آن روزها، همه همدیگر را خیلی خوب درک می کردند. مادرها از دانشجویان تشکر کردند اینکه دانشجویان، یک شب جای خودشان را به آنها داده بودند و آن شام نیمرو که از هزار هزار چلوکباب هم برایشان خوشمزه تر بود.
اتوبوس راه افتاد به سمت تهران. حال، بماند که با چه سختی و مشقتی به این شهر رسید. این داستان، واقعی است و شاهدش نیز خبرنگار ایرنا است - یکی از همان سه بچه ای که در اتوبوس، صندلی نداشت و تمام راه را در راهرو اتوبوس می نشست- او در آن زمان هشت سالش هم تمام نشده بود. به تهران که رسیدند، مادر، تازه متوجه شد که برای ثبت نام دختر در کلاس سوم دبستان، شناسنامه را با خود نیاورده است اما در آنجا نیز مدیر مهربان مدرسه، دخترک را با دفترچه بیمه ثبت نام کرد.
و اما این روزها شیرازی ها میهمان نوازیشان سر زبان ها افتاده است. همه ایران از شیرازی ها تعریف می کند که چه ایثارگرانه، درِ خانه های خود را برای مسافران در راه مانده و سیل زده و همچنین همشهری های گرفتار در سیل باز کرده اند. میهمانان خود را سر سفره ای نشانده اند که خودشان کم یا زیاد، روزیشان را از آن سفره بر می دارند. اگر کم باشد هم مهم نیست. عیبی ندارد. کم می خورند و گرد می خوابند اما هموطن خود را پناه می دهند. درست مثل زمان جنگ وقتی زن و بچه های مردان ارتشی و بسیاری از جنگ زدگان به آنان پناه آوردند.
شیرازی ها بعد از سیل اخیر کارهای دیگر هم انجام داده اند. مثلا فرش های سیلزده ها را شسته، موبایل ها و خودروها را به رایگان تعمیر کرده اند. شیرازی ها سپاسگزاریم.
بارش شدید باران در روزهای پنجم و ششم فروردین منجر به وقوع سیل در مناطقی از شهر شیراز شد. پنجم فروردین ماه، سیل دروازه قرآن 19 کشته، 107 مصدوم و خسارات مادی بسیاری به خودروهای در حال عبور برجای گذاشت.
ششم فروردین ماه نیز مناطق پایین دست رودخانه خشک شیراز و مجاور این رودخانه با مشکل آبگرفتگی منازل و معابر روبرو شدند. در این میان، وضعیت منطقه سعدی وخیم تر از سایر نقاط بود.
لیلا خطیب زاده
پژوهشم ** 1776**1552

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي حوادث سيل شيراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۵۶۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند

شهردار شیراز گفت: شورای اسلامی و شهرداری شیراز همواره به حوزه فرهنگ و ورزش در کنار پیشرفت‌های عمرانی توجه ویژه‌ای دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، محمد حسن اسدی امروز_ جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید که در بزرگراه آیت الله حائری شیرازی با حضور جمعی از مسئولان و استقبال پرشور شهروندان شیرازی با همراهی اصحاب رسانه برگزار شد، اظهار کرد: این برنامه با همت شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز به مناسبت هفته شیراز تدارک دیده شده است.

وی ضمن قدردانی از سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی و اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری، صدا و سیمای مرکز فارس، شبکه سه سیما، پلیس راهور، نیروی انتظامی و بسیج در راستای برگزاری این برنامه سلامت محور افزود: از همه مردم ایران دعوت می‌کنم در اردیبهشت بهشتی به شیراز سفر کنند.

شهردار شیراز با اشاره به قهرمانان و مقام‌آوران دیار فارس در رشته‌های مختلف ورزشی تصریح کرد: امروز قدردان همه ورزشکاران، تیم فجر شهید سپاسی و سایر قهرمانان شیرازی هستیم که برای شهر و دیار ما افتخار می‌آفرینند و شورای اسلامی و شهرداری شیراز همواره به حوزه فرهنگ و ورزش در کنار پیشرفت‌های عمرانی توجه ویژه دارند.

اسدی با اشاره به برگزاری برنامه پیاده روی خانوادگی در بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی، خاطرنشان کرد: امروز این برنامه در بزرگراه جدیدالاحداث آیت الله حائری شیرازی که در دهه فجر افتتاح شد، برگزار می‌شود و در این منطقه یک پارک سه هزار هکتاری در حال اجراست که از مسیر دوچرخه سواری به طول بیش از ۲۵ کیلومتر برخوردار است و به ارتفاعات مشرف به شهرک سعدی منتهی می‌شود. همچنین در حال حاضر چهار بزرگراه همزمان در شیراز در حال اجراست.

وی ادامه داد: بخش اول بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی به طول هشت کیلومتر در دهه فجر به بهره‌برداری رسید و بخش دوم آنکه محور شمالی است در ماه‌های آینده به بهره برداری خواهد رسید.

شهردار شیراز همچنین تصریح کرد: شیراز به عنوان شهر توریستی باید زیرساخت‌های خوبی داشته باشد و بر همین اساس پارک آبی شیراز در بزرگراه حسینی الهاشمی در حال احداث است و باغ پرندگان، آکواریوم بزرگ شیراز، شهربازی بزرگ شیراز و تله‌کابین به عنوان این زیرساخت‌های کم نظیر در شهر شیراز ایجاد می‌شوند.

شیراز شناسنامه ایران است

سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این مراسم با تبریک و گرامیداشت روز شیراز اظهار کرد: امروز شاهد برگزاری اولین پیاده‌روی خانوادگی در سال ۱۴۰۳ هستیم که جمعیت بی نظیری در آن شرکت کرده‌اند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بی همتای کلان شهر شیراز افزود: شیراز شناسنامه ایران است و باید با تأمین زیرساخت‌ها و پیشرفت این کلان شهر در زمینه‌های فرهنگی و ورزشی زمینه رشد هرچه بیشتر آن را فراهم سازیم.

ورزش همگانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی مؤثر است.

رحیم خداجو، مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس نیز با تقدیر از شورا و شهرداری شیراز برای برگزاری این برنامه ورزش خانوادگی، اظهار کرد: این برنامه به واقع یک کار بزرگ است و باید شاهد برگزاری بیشتر این برنامه‌ها در استان فارس که دارای ظرفیت ورزشی بالایی است، باشیم.

وی اضافه کرد: با مشارکت خوب مردم شیراز می‌توانیم شاهد اقدامات خوبی در ورزش همگانی باشیم که منجر به ارتقای سلامت خانواده می‌گردد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس، تاکید کرد: حوزه ورزش همگانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و نشاط جامعه مؤثر است.

ضربان شیراز ورزشی می‌تپد

مصطفی کیانی رحیمی، عضو شورای اسلامی شهر شیراز هم در این مراسم با تبریک روز شیراز ابراز امیدواری کرد: شیراز همواره بهتر از دیروز باشد.

وی با گرامیداشت بزرگان حوزه ورزش شیراز ادامه داد: امروز برای سلامتی استاد غلام پیروانی به عنوان پیشکسوت فوتبال دعا می‌کنیم.

این عضو شورای اسلامی شهر در ادامه تصریح کرد: به همت شورا و شهرداری شیراز، ضربان کلان شهر شیراز طی چند سال اخیر ورزشی می‌تپد.

به گزارش ایمنا، در این مراسم جوایز ارزنده همچون کمک هزینه خرید خودرو به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان به یک نفر و بیش از ۲۲۰ جایزه ۵۰ میلیون ریالی به قید قرعه به شرکت کنندگان در این مراسم اهدا شد.

کد خبر 750288

دیگر خبرها

  • عکس‌های خصوصی دختر شیرازی برای انتقام گیری پخش شد!
  • از دلبری بهارنارنج تا اردیبهشتِ عاشقی در بهارِ شیراز
  • ببینید | حرکت هماهنگ دختران شیرازی در کنسرت آقای خواننده
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • خوشحال‌ترین مربی ایران در حافظیه! (عکس)
  • دیدار سردار شیرازی و امیر واحدی با خانواده سردار شهید زاهدی
  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید شیرازی‌ها
  • شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند
  • مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی به پایان رسید